Massage&Reiki

Thaise yoga Massage
Thaise massage is al duizenden jaren oud en is een massagevorm die gekenmerkt wordt door invloeden uit de Indiase yoga en de Chinese acupressuur.
Degene die gemasseerd wordt ligt, gekleed in lange soepele kleding, op een matras op de grond.
Het hele lichaam komt aan bod tijdens een dynamische, afwisselende massage die naar behoefte van de klant een tot twee uur duurt.

Tijdens de massage onderga je in ontspannen toestand verschillende yogahoudingen. De strekkingen werken daardoor nog dieper door dan tijdens het actief beoefenen van yoga.
Thaise massage werkt behalve op fysiek niveau ook energetisch diep door. De massage brengt de doorstroming van de energiebanen in balans, werkt aardend en geeft een gevoel van innerlijke rust en ruimte. Daarnaast maakt Thaise massage de spieren soepel, gewrichten sterker, activeert het de bloedsomloop en het lymfesysteem en verbetert het de vitaliteit.

Doe naar de massage soepele kleding en een paar warme sokken aan. Kom met schone voeten, dat is voor beiden een stuk prettiger!

Reiki
Reiki is een vorm van werken met universele energie. In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen. Handoplegging dus.
Reiki ontspant lichaam en geest en ondersteunt daarbij het zelfgenezend vermogen van de ontvanger. Reiki geneest niet, ook de behandelaar kan niet beschouwd worden als genezer. De ontvanger van Reiki bepaalt bewust/onbewust wat hij of zij met deze energie doet. Dat wil zeggen, wanneer iemand open staat voor het laten doorstromen van Ki (levensenergie) kan dat tot genezing, heling of acceptatie leiden. Er treedt altijd een bepaalde verbetering op en leidt vaak tot een grotere bewustwording en verandering van inzichten, levensstijl en gewoonten.
Een Reikibehandeling geeft direct een ontspannen gevoel, alsof je zit te genieten van de zon.

Een reiki behandeling vind plaats op een massagetafel over de kleding. Handen van de behandelaar liggen enkele minuten stil op vaste plekken op hoofd en romp. Een volledige behandeling duurt 70 minuten.