Babymassage

Babymassage
Aanraken is een basisbehoefte. Liefdevol en aandachtig aanraken is rustgevend en prikkelend tegelijk en daardoor van onschatbare waarde voor de lichamelijke en psychische ontwikkeling van je kind. Massage geeft de baby een goed slaapritme, stimuleert de spijsvertering en bevordert de groei. Door steeds dezelfde techniek te gebruiken raakt de baby vertrouwd met de bewegingen en kan hij zich beter ontspannen

Shantala
Shantala is een oude Indiase massagevorm die nog steeds in India wordt overgedragen van moeder op dochter. De massagetechniek bestaat uit rustgevende ritmische bewegingen en uit oefeningen waarbij alle gewrichten worden doorbewogen. Shantala Babymassage is met name geschikt voor huilbaby’s en baby’s die veel last hebben van darmkrampjes.

Over de baby
In de lessen wordt veel aandacht besteed aan het omgaan met de baby. Er komen onderwerpen aan bod zoals ritme, huilen, lichaamstaal en dragen op haptonomische wijze. Er is ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen met de andere moeders en vaders.

Leeftijd baby
De cursus is meest geschikt voor baby’s vanaf 6 weken. Een baby kan al vanaf 2 weken gemasseerd worden tot ongeveer 8 maanden, daarna zijn ze een periode te beweeglijk. Op latere leeftijd kun je de draad weer oppakken.

Lesopbouw
De cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. Elke les bestaat uit 3 delen van een half uur:
Babymassage: We bouwen de techniek rustig op en werken samen met de baby naar de totale massage toe.
Thema: Iedere les komt er een thema aan bod.
Zelf ervaren: Door delen van de Shantala massage zelf te ervaren leer je welke aspecten belangrijk zijn en hoe de baby het masseren ervaart.

Wat neem ik mee?

  • grote handdoek of plaid

  • een kleine handdoek

  • een omslagdoek

  • massageolie: liefst ongeparfurmeerde zoete amandel olie (de Tuinen)

  • een klein plastic bakje met deksel

  • eventueel een korte broek (de baby ligt tijdens de massage op je blote benen)

  • voeding


Ervaringen

Hier komen nog mooie ervaringen. Wil jij graag een recensie schrijven? Echt heel fijn. dit kan via het contactformulier!
— Esti

Veelgestelde vragen

 

Kan ik de baby voeden tijdens de les?
Ja, dat kan. Als je kindje honger heeft kun je het voeden. Als we met masseren bezig zijn kijk je mee om later de draad weer op te pakken of thuis zelf te oefenen. Er is een magnetron aanwezig.

Wat als mijn kindje slaapt of niet helemaal lekker is?
Er is altijd een pop om op te oefenen om de techniek te leren. Dan kun je het thuis in alle rust in praktijk brengen.

Waar heb ik dat bakje voor nodig?
De massageolie doe je voordat je begint met masseren in het bakje en zet dat naast je neer. Dan kun je met de ene hand in contact kunt blijven met de baby terwijl je met de ander hand wat olie neemt.

Waar heb ik een korte broek voor nodig?
Het masseren vindt plaats op de blote benen. Het contact is dan dieper en als de baby plast ben je niet gelijk helemaal nat. Je kunt ook in je onderbroek werken. Soms is er een partner aanwezig en veel vrouwen voelen zich meer op hun gemak als ze een korte broek aan hebben.

Hoe lang duurt de massage?
De volledige massage duurt rond de 25 minuten. Tijdens de lessen bouwen we dit rustig op, kijkend naar de behoefte van de baby op dat moment.