Back to All Events

Do-in workshop: de Zomer

zomer doin 3.jpg

Do-in series in harmonie met het seizoen: Zomer

Deze Do In workshop geeft je heerlijke oefeningen, tips en adviezen uit de Traditionele Chinese Geneeswijzen die lichaam en geest ondersteunen, zodat je op natuurlijke wijze kunt meebewegen met ieder seizoen.
Zomer is het seizoen wat behoort tot het Vuur element. Het element wat zorgt voor vreugde en verbinding. En bloei!
Waar de Lente de periode was van groei en ontwikkeling, laat de Zomer de natuur in haar volle glorie zien. Het is heerlijk om buiten te zijn en te genieten van de zon, het licht en de lange dagen. Tijdens de warme zomer vol yang energie kan het lastig zijn om lichaam & geest koel te houden, letterlijk en figuurlijk.
Tijdens deze Do In workshop kom je meer te weten over het Vuur element en de 4 bijbehorende meridianen Hart, Dunne Darm, Hartbeschermer en Drievoudige verwarmer. Waar deze zich in je lichaam bevinden en wat de functies zijn op lichamelijk, geestelijk en emotioneel vlak. Tijdens de Do In serie die inhaakt op de thema’s van dit seizoen leer je een aantal oefeningen en acupressuurpunten die deze meridianen openen en ondersteunen zodat je kunt genieten van een fijne, stralende zomer met iedereen om je heen.
Je krijgt een hand-out die je dit seizoen kunt gebruiken naar eigen inzicht.

Deze workshop wordt verzorgt door Ineke Duivenvoorde.

Kosten: Voor de hele serie: 65 euro (5 seizoenen)
Losse workshop: 15 euro
Zondag 23 juni van 10.00 tot 11.30

Do In (vrij vertaald als ‘stroming van energie’) is eeuwen geleden ontstaan in China en behoort,
evenals acupunctuur, tot de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Het uitgangspunt van de TCG zijn yin en yang. Deze krachten worden, na eeuwenlange studie van de natuur, onderverdeeld in het circulaire systeem van de 5 elementen: Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal. Alles maar dan ook alles is onder een van deze elementen in te delen. Zo ook de meridianen (vrij vertaald als ‘rivieren van energie’) die door het lichaam stromen en waar Do In mee werkt. Deze meridianen zijn gekoppeld aan het geheel van het menselijk leven en het menselijk lichaam zoals organen, zintuigen, weefsels en emoties maar ook, geur, kleur en voeding en de seizoenen. Door middel van strekkingen, bewegingen, eenvoudige zelfmassages en ademhalingsoefeningen kunnen blokkades in de meridianen verminderen of zelfs verdwijnen. Energie (vrij vertaald al ‘ki’) stroomt beter en stimuleert op deze wijze het zelfhelende vermogen van het lichaam.
Door het gericht beoefenen van Do In per seizoen, kan je de energie van de natuur en je eigen energie beter op elkaar afstemmen zodat je elk seizoen in je kracht staat. Je voelt je sterker en gezonder en ervaart meer flexibiliteit en balans in lichaam en geest.

Earlier Event: June 22
Yoga Nidra Reeks
Later Event: June 26
ZY met oefenbal